Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не вижда разлика

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не вижда разлика
Коментари Харесай

Ердоган не вижда разлика между нападателя от Крайстчърч и Ислямска държава

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че не вижда разлика сред уредниците на терористичното нахлуване в Нова Зеландия и бойците от групата Ислямска страна и прикани да не се свързва тероризмът с избрана вяра, съобщи ТАСС, цитирайки оповестена през вчерашния ден публикация във в. "Вашингтон пост ".

"Като водач, който непрекъснато акцентира, че тероризмът няма език, раса или вяра, изрично отхвърлям всички опити да се свърже случилото се предходната седмица терористично нахлуване с учението, морала или постулатите на християнската вяра. Това, което стана в Нова Зеландия, беше резултат от незнание и злоба ", съобщи той.

"Трябва да признаем, че няма никаква разлика сред убийците на почтени в Нова Зеландия и тези, които правиха атентати в Турция, Франция, Индонезия и на други места ", прибавя Ердоган, припомняйки, че след атентатите на Ислямска страна доста западни политици и коментатори са упреквали исляма и мюсюлманите.

"Тогава ние възразявахме срещу такава връзка сред нашата вяра и тероризма и обещахме да не допуснем опити на терористите да си присвоят нашата вяра. За страдание, в Европа и други елементи на западния свят не последваха никакви реакции на ислямофобията, ксенофобията и други феномени, несъвместими с демократичните полезности. Не можем да си позволим това да се повтори ", акцентира турския президент.

"След всеобщото ликвидиране в Крайстчърч Западът има избрани отговорности. Западните общества и държавни управления са длъжни да отхвърлят обстановката, при която расизмът, ксенофобията и ислямофобията стават норма ", съобщи Ердоган, предупреждавайки, че сходно събитие единствено се е засилвало през последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР