Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че изтеглянето на американските

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че изтеглянето на американските
Коментари Харесай

Ердоган: Решени сме да нахлуем внезапно в Сирия някоя нощ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че изтеглянето на американските войски от Североизточна Сирия е почнало, а Турция е решена да извърши заканата си да нахлуе ненадейно в Сирия някоя нощ, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Ердоган приказва на летището Есенбога в Анкара, преди да отпътува на посещаване в Сърбия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" След снощния ни диалог с Тръмп е почнало евакуиране, както господин президентът съобщи. Ние имаме взето решение; бяхме споделили, че " една нощ може да дойдем ненадейно ", уточни Ердоган в изказване пред публицисти.

Президентът означи още, че е " доста евентуално " през първата половина на идващия месец да реализира посещаване в Съединени американски щати.

Президентите на Турция и на Съединени американски щати се уговориха в телефонен диалог нощес да се срещнат през ноември във Вашингтон, с цел да обсъдят определяне на зона за сигурност в Северна Сирия. Днес Ердоган съобщи, че измежду тематиките на разискване в диалозите се чака да бъде и въпросът за Ф-35.

През юли Вашингтон разгласи, че отстранява Турция от програмата за изтребителите поради покупката от Анкара на съветски системи за противовъздушна защита С-400. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР