Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че една силна страна

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че една силна страна
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова за война с всичко, с което разполага

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че една мощна страна би трябвало да е готова за всяка възможност в името на това да обезпечи дълготраен мир, съобщи ДПА.

"Тайната на триумфа на страните се крие в готовността им за война, когато и да е, в случай че те желаят мир. Ние сме подготвени, с всичко, с което разполагаме ", съобщи Ердоган на конференция на посланиците в Анкара.

Думите му съставляват личен прочит на откъс на създателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, прочут с фразата "мир в страната, мир в света ", отбелязва ДПА.

"Тираните на международната система не могат жестоко да протягат ръка на нашите достижения, за които сме платили с кръв ", сподели още той по адрес на Съединените щати.

В същото изявление Ердоган съобщи, че страната му се намира под икономическа "обсада ", която няма нищо общо с икономическите индикатори, съобщи Асошиейтед прес. Той настоя, че турската стопанска система остава мощна, а националната валута скоро ще се върне към "разумни равнища ". Ердоган даде да се разбере обаче, че чака офанзивите против турската стопанска система да продължат, заяви Ройтерс.

Турската национална валута означи нов рекорден спад до равнище от седем турски лири за $, показва организацията.

Ердоган сподели също, че дейностите на Съединени американски щати в последно време са удар в гърба против Анкара и че разпространението на подправени вести за стопанската система съставлява държавна измяна. По думите на президента е налице "икономически гнет ", който се води през обществените медии, само че "изменниците " ще бъдат осъдени.

Турското министерство на вътрешните работи заяви през днешния ден, че подхваща нужните законови ограничения във връзка с изявления в обществените мрежи, отнасящи се до курса на турската лира по отношение на $, които оказват отрицателно въздействие върху икономическата сигурност на Турция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР