Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е поискал от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е поискал от
Коментари Харесай

Ердоган поиска от Меркел пълно разследване на серията неонацистки убийства

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е изискал от немския канцлер Ангела Меркел задълбочено следствие на националсоциалистическа незаконна група, добавяйки, че присъдата предходната седмица в правосъдния развой против неонацистката терористична група " не е удовлетворяваща ", съобщи " Ройтерс ".

Нелегалната група на Беате Цшепе, Уве Мундлос, Уве Бьонхарт е направила серия убийства и набези с расистки претекстове от 2000 до 2007 година Повечето от десетте им жертви са турци. Цшепе, последната оживяла от групата, бе приета за отговорна по десетте обвинявания в ликвидиране и наказана на пожизнен затвор от съда в Мюнхен.

" Казахме на Меркел, че този въпрос би трябвало да бъде разследван задълбочено. Тя няма друго мнение по въпроса ", е декларирал Ердоган на борда на самолета при завръщането си от Брюксел, оповестиха вестник " Хюриет " и други турски медии. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу предходната седмица прикани Германия да открие и накаже стоящите зад тези убийства лица " в разузнаването, в " дълбоката страна ".

Турският президент е декларирал също, че плануваната му аудиенция в Берлин може да се реализира през август. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР