Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че до 3 милиона

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че до 3 милиона
Коментари Харесай

Ердоган: Безопасната зона ще върне 3 млн. бежанци в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че до 3 милиона сирийски бежанци могат да бъдат върнати в " безвредната зона ", която той се стреми да откри в Северна Сирия.
Припомняме, че Турция е дом на повече от 3,6 милиона сирийски бежанци - най-големият брой в света – само че се следят признаци на социална реакция поради наличието им след осем дълги години на война в прилежащата страна на юг. Работейки със Съединените щати, турските сили се стремят да изчистят част от Северна Сирия, частично изтласквайки кюрдските бунтовници от границата си, само че и с цел да улеснят завръщането на бежанците.
„ Ако успеем, ще можем да настаним, според от дълбочината на безвредната зона, сред 2 и 3 милиона сирийски бежанци, които сега са в Турция и Европа ", сподели Ердоган в телевизионна тирада, представен от международните организации.
Президентът съобщи по-рано тази седмица, че планува " коридора за мир " да се простира в Северна Сирия чак до Дейр ез-Зор и Рака, което ще разреши да се върнат даже повече от три милиона бежанци. Той прикани за " доста по-голяма поддръжка " от страна на Европа при реализирането на проекта.
В сряда Ердоган повтори опасността си да стартира военни офанзиви против кюрдите, в случай че те не бъдат изтласкани назад от турската граница до края на месеца. " Както казахме, в случай че не забележим резултати в идващите две седмици, ще активираме проекта си ", означи още Ердоган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР