Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че част от зоната

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че част от зоната
Коментари Харесай

Ердоган със собствен план за Сирия

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че част от зоната за сигурност, избрана от Анкара е под контрола на държавните сирийски сили и в случай че договарянията с Русия се провалят, страната ще приложи личния си проект за района, предава Ahval, представен от " Фокус ".

Ердоган ще се срещне с съветския президент Владимир Путин на 22 октомври, когато ще завърши и контрактуваното сред Анкара и Съединени американски щати петдневно преустановяване на военните дейности в Северна Сирия, в което се очакваше подкрепяните от Вашингтон кюрдски сили да се изтеглят от зоната за сигурност.

" Периодът ще свърши вторник вечер. Знаем какво казахме, какво желаеме. Ако е свършено вярно, добре, в случай че не, ще стартираме (операцията) отначало “, съобщи президентът. " Има сили на сирийския режим под отбраната на Русия в една част от зоната за сигурност. Ще се срещнем с Путин, в случай че не, ще използван нашия проект “, е споделил още Ердоган. По-рано той съобщи, че в случай че кюрдските сили не се изтеглят от Северна Сирия, интервенцията ще продължи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР