Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че част от зоната

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че част от зоната
Коментари Харесай

Ердоган: Ако преговорите с Путин се провалят...

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че част от зоната за сигурност, избрана от Анкара, е под контрола на държавните сирийски сили и в случай че договарянията с Русия се провалят, страната ще приложи личния си проект за района, предава Ahval.

Ердоган ще се срещне с съветския президент Владимир Путин на 22 октомври, когато ще завърши и контрактуваното сред Анкара и Съединени американски щати петдневно преустановяване на военните дейности в Северна Сирия, в което се очакваше подкрепяните от Вашингтон кюрдски сили да се изтеглят от зоната за сигурност.

„ Периодът ще свърши вторник вечер. Знаем какво казахме, какво желаеме. Ако е свършено вярно, добре, в случай че не, ще стартираме интервенцията отначало “, съобщи президентът. „ Има сили на сирийския режим под отбраната на Русия в една част от зоната за сигурност. Ще се срещнем с Путин, в случай че не - ще използван нашия проект “, е споделил още Ердоган, представен от организация " Фокус ". По-рано той съобщи, че в случай че кюрдските сили не се изтеглят от Северна Сирия, интервенцията ще продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР