Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара ще предприеме

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара ще предприеме
Коментари Харесай

Ердоган: Това е икономическа война. Ние няма да се предадем

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара ще предприеме ответни ограничения на въведените от Съединени американски щати мита върху стоманата и алуминия.
„ Това, което те не съумяха да реализират посредством прелом и провокации, в този момент се пробват да осъществят финансово. Това се назовава икономическа война. Ние разбрахме вашата игра и ще предприемем ограничения. Няма да се предадем. Вие настъпвате против нас с долари, тогава ще намерим други способи за реализиране на нашите задания “, акцентира Ердоган на протест пред свои последователи в град Трабзон.
Той означи, че „ Съединени американски щати не схващат езика на правораздаването “, само че Анкара „ знае по какъв начин да води разговор на сходен език “. „ Трябва да се извиним с тези, които жертват стратегическото партньорство в името на връзките с една терористична организация. Съединени американски щати се пробват да пожертват 81-милионна Турция поради свещеник, който е обвързван с терористична организация. Не се обиждайте, само че ние като правова страна ще вършим това, което е належащо “, акцентира Ердоган.
Отношенията сред двете страни се изостриха поради решението на президента Доналд Тръмп да вкара мита върху вноса на алуминий и стомана от Турция в размер на 20% и 50% надлежно. Това предизвика внезапен спад на турската лира. Друг препъникамък е въпросът за спазването на човешките права и карцерът на американския свещеник Андрю Брънсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР