Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии с репресии,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии с репресии,
Коментари Харесай

Ердоган заплаши медиите с наказания заради вредно съдържание

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии с репресии, в случай че популяризират наличие , което нарушава главните полезности на страната, което значи спомагателна цензура,.

В известие, оповестено в Държавен вестник, той уточни, че са нужни ограничения за отбрана на турската " национална просвета ", както и за попречване на опцията развиването на децата да бъде неподходящо наранено поради излагане на нездравословно наличие във всички медии.

Ердоган не посочи какво е това наличие, само че сподели, че ще бъдат подхванати правни дейности против " очевидни или прикрити действия посредством медиите , ориентирани към подкопаване на нашите национални и морални полезности и нарушение на нашето семейство и обществена конструкция. "
 Ердоган се закани да накаже тв журналистка, която го обидила
Ердоган се закани да накаже тв журналистка, която го обидила

Седеф Кабаш е била задържана в 2 часа сутринта в събота

Ердоган е на власт от близо 20 години и постоянно подлага на критика медийно наличие, което не съответствува с ксервативните ислямски полезности, поддържани от неговата Партия на спреведливостта и развиването. През последните години Турция се насочи към усилване на медийния контрол, като към 90% от огромните медии в този момент са благосъстоятелност на страната или са близки до държавното управление.

Неговите западни съдружници и критици обявиха, че Ердоган е употребявал несполучлив опит за прелом през 2016 година, с цел да заглуши несъгласието и да подкопае обществените права и толерантността.
 Ердоган смени правосъдния министър и шефа на статистиката
Ердоган смени правосъдния министър и шефа на статистиката

Рокади по върховете в Турция

Правителството отхвърли това, заявявайки, че ограниченията са нужни заради сериозността на заканите, пред които е изправена Турция , и че свободата на религиозното изложение е възобновена в в миналото мощно световна република.

Надзорният орган за радио и телевизия RTUK има необятен контрол върху цялото онлайн наличие, което също има пълномощията да отстранява.

Той санкции телевизионни станции за фрагменти, които съгласно него нарушават турските полезности, като музикални видеоклипове, които е определил като " еротични ", препратки към ЛГБТК или наличие, което счита, че е обидило президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР