Турският президент Реджеп Тайип Ердоган замина тази сутрин на посещение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган замина тази сутрин на посещение
Коментари Харесай

Украинското зърно събра Ердоган, Зеленски и шефа на ООН в Лвов

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отпътува тази заран на посещаване в западноукраинския град Лвов, където ще се срещне с украинския си сътрудник Володимир Зеленски и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, заяви Анадолската организация.

Ердоган ще има двустранна среща със Зеленски в двореца Потоцки и ще разиска с него всички аспекти на турско-украинските връзки на ниво на стратегическо партньорство.

След диалога Ердоган-Зеленски ще последва тристранната среща с присъединяване на Гутериш. Тримата ще обсъдят стъпките, които могат да бъдат подхванати за прекъсване на руско-украинската война с дипломатически средства и посредством усилване на дейностите по механизма, открит за износа на украинско зърно към международните пазари, се споделя в известие на турското президентство.



Според Организация на обединените нации е планувано Гутериш да посети и украинския пристанищен град Одеса, с цел да се осведоми за хода на износа на зърно. След Украйна в събота генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш ще бъде в Турция, където ще посети Съвместния координационен център в Истанбул по силата на съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море от 22 юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР