Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с висши

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с висши
Коментари Харесай

Туск, Юнкер, Ердоган и Борисов се срещат във Варна на 26 март

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с висши представители на Европейския съюз идващия месец във Варна, обявиха публични лица във вторник. Планираната среща на 26 март идва, откакто процесът на договаряния за участието на Турция в Европейски Съюз беше блокиран, защото Анкара е изправена пред обвинявания в репресии след опит за прелом и поради офанзивата против кюрдската милиция в Сирия.
Ердоган ще се срещне с шефа на Европейския съвет Доналд Туск, президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с премиера на България Бойко Борисов, чиято страна държи ротационното председателство на блока, сподели представителят на Туск Пребен Ааман.

Той съобщи, че срещата - работна вечеря - е "планирана за 26 март във Варна, с цел да се обсъдят връзките сред Европейски Съюз и Турция, както и районни и интернационалните въпроси ".

Туск и Юнкер обявиха в писмо, че ще издигнат въпроси, в това число върховенството на закона в Турция - мъчителна тематика, по която Брюксел подлага на критика Ердоган след предотвратяването на преврата.

"Това ще бъде добра опция за взаимна оценка на въпросите от съвместен интерес и последните събития във вашата страна, в това число в региона на върховенството на закона и главните свободи ", пишат Туск и Юнкер.

Те обявиха, че ще обсъдят и "регионални и интернационалните въпроси "- като турската атака в Сирия, която провокира безпокойствие в кръговете на Европейски Съюз. Те ще обсъдят също по този начин по какъв начин да "преместят нашите връзки напред на основата на взаимно почитание и общ интерес ", сподели Туск, откакто присъединението на Турция към Европейски Съюз бе спряно след опита за прелом.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР