Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на еднодневно

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на еднодневно
Коментари Харесай

Путин и Ердоган отново обсъждат "Турски поток"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде през днешния ден на еднодневно посещаване в Москва, по време на което ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. Според турски източници, следващите диалози на най-високо равнище сред Анкара и Москва ще бъдат по следните съществени тематики: газопровода Турски поток, сирийската рецесия, нападенията на терористичната формация " Ислямска страна " и обстановката в Украйна. Основното внимание в диалозите се чака да се насочи към проблемите към настоящия за Русия план за газопровода Турски поток, който Владимир Путин предложи на Турция вместо противоречивия Южен поток.

Планираше се Турски поток да бъде открит в края на 2016 година Неотдавна обаче Турция разгласи, че замразява плана по виновност на съветската страна.

Москва на собствен ред разгласи, че чака казусът да бъде позволен с новото турско държавно управление, което ще бъде определено след предварителните парламентарни избори на 1 ноември.

Ердоган ще бъде в Москва за церемонията за откриването на реконструираната Съборна джамия в Москва в навечерието на празника Курбан байрам.

Съборната джамия в Москва, най-голямата в Европа, е издигната през 1904 година, а огромната й реорганизация стартира през 2005 година Площта на джамията бе увеличена 20 пъти и в този момент тя ще побира 10 000 души.

Председателят на съюза на мюфтиите в Русия Равил Гайнутдин разяснява, че в Москва в бъдеще ще бъдат издигнати още две джамии, едната от които ще бъде с потенциал от до 20 000 вярващи. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР