Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че Турция ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган: В Турция ще изчезне всяка клетка на ФЕТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че Турция ще изтрие всяка клетка на Фетхуалистката терористична организация (ФЕТО), която е упрекната, че стои зад опита за прелом в страната, осъществен на 15 юли преди две години, съобщи БГНЕС.
Ердоган държа тирада на приема в президентския замък „ Бештепе “ в Анкара, на който участваха близки на починалите и участници в съпротивата против преврата. Според него, също като Кюрдската работническа партия (ПКК) и „ Ислямска страна “, организацията на мюсюлманския просветител Фетхуллах Гюлен поставя старания да навреди на единството и бъдещето на Турция.
„ Всяко дете, което не познава личната си вяра, народност, език или страна, е евентуална цел на терористичните групи “, съобщи турският водач. „ Няма да забравим и няма да позволим да бъде пропуснат 15 юли “, сподели Ердоган
Припомняме, че на 15 юли 2016 година при опит за боен прелом в Турция бяха убити към 250 души, а към 2200 бяха ранени. За пуча Анкара упрекна ислямския просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване, което в Турция е наречено ФЕТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР