Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с китайския си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с китайския си
Коментари Харесай

Реджеп Тайип Ердоган и Си Дзинпин разговаряха половин час при закрити врати

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с китайския си сътрудник Си Цзинпин в границите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), която се организира в град Самарканд, Узбекистан, оповестяват турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Разговорите сред двамата водачи бяха закрита за пресата и продължиха половин час.

Ердоган продължава двустранните си контакти в Самарканд, отбелязва в. „ Хюриет “. По-късно през днешния ден той ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

Вчера Ердоган беседва с азербайджанския си сътрудник Илхам Алиев.

Турският държавен глава взе участие в срещата на високо ниво на държавните ръководители на страните от ШОС в Самарканд в качеството на почетен посетител.

Организацията, в която членуват Китай, Русия, Индия, Пакистан и някогашните руски републики от Централна Азия, е основана през 2001 година като инструмент за политическо, икономическо съдействие и взаимоотношение в областта на сигурността - съперник на западните обединявания, отбелязва Франс прес.

Китайската държавна телевизия добавя, че Ердоган и Си Дзинпин са отбелязали положителното развиване в връзките сред двете страни и напредъка в съдействието в разнообразни области.

" Двете страни би трябвало да консолидират взаимното политическо доверие, откровено да зачитат главните си ползи и да консолидират политическите основи на връзките на стратегическо съдействие сред Китай и Турция “, сподели Си Дзинпин, представен от китайската телевизия.

Трябва да се съсредоточим върху съдействието за развиване и да използваме пълноценно ролята и преимуществата на другите механизми за съдействие сред нашите две страни, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР