Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака вчера, че му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака вчера, че му
Коментари Харесай

Ердоган се възмути от „цветовете на ЛГБТ“ в ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака през вчерашния ден, че му е било неловко от потреблението на това, което той дефинира като „ цветове на ЛГБТ “ в Организация на обединените нации, чиято централа тази седмица е украсена с ярки цветове за разпространение на Целите за стабилно развиване, съобщи Ройтерс. Ердоган съобщи, че би желал да разиска въпроса с генералния секретар Антониу Гутериш, оповестиха турските медии.
Прочетете още
Правителството на Турция, ръководено от Ердоган и неговата ислямистка Партия за правдивост и развиване, е стегнало позицията си във връзка с свободите на ЛГБТ общността, показва Ройтерс.

„ Един от въпросите, които ме тормозят най-вече, е, че когато влизаш в Общото заседание на Организация на обединените нации, виждаш цветовете на ЛГБТ по стъпалата и на други места “, цитират казаното от Ердоган телевизия „ Хабертюрк “ и други медии.

„ Колко ЛГБТ има в света сега? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са срещу ЛГБТ, имат също толкоз право “, сподели Ердоган изключително по време на предизборната си акция тази година.

Някои дипломати на Организация на обединените нации обаче допуснаха, че Ердоган може да е объркал 17-те разнообразни цвята, свързани с Целите за стабилно развиване, с които са украсени елементи от централата на Организация на обединените нации, в това число стъпалата, за срещата на върха, която се организира по-рано тази седмица, с цветовете на дъгата, свързвани с правата на ЛГБТ+ общността, показва Ройтерс.

Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш не отговори на настояването за коментар на думите на Ердоган.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР