Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за повтаряне на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за повтаряне на
Коментари Харесай

Ердоган призова за повтаряне на кметските избори в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се разгласи за повторение на кметските избори в Истанбул, които доведоха до победа на претендента на главната опозиционна Народнорепубликанска партия, съобщи Ройтерс.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган, която също по този начин загуби надзор и над столицата Анкара на кметските избори на 31 март, към този момент внесе обжалване във Висшата изборна комисия за отменяне на изборите в Истанбул поради нередности и изиска осъществяване на нови избори, предава Българска телеграфна агенция.

" Има разногласия тук, това е ясно. Има неправда тук, това също е ясно. Нека се обърнем към хората и забележим какво ще кажат, и какъвто и да е резултатът, ние ще го приемем ", съобщи Ердоган пред турски предприемачи в Истанбул.

Турция е подготвена да окаже цялостна поддръжка на интернационалните вложители, съобщи още турският президент, като добави, че въпреки офанзивите върху стопанската система посредством турската валута да не престават, държавното управление държи обстановката под надзор, съобщи Ройтерс.

Турция мина през години на бърз стопански напредък, подхранван от строителен взрив и евтини заеми. Но стопанската система се забави внезапно под въздействие на валутната рецесия, която предходната година докара до спад с 30 % на цената на лирата по отношение на $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР