Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за деескалация на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за деескалация на
Коментари Харесай

Ердоган: Градовете на Ислямската цивилизация се превърнаха в руини, изморени сме

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се разгласи за деескалация на напрежението в Близкия изток и означи, че в района всички към този момент са изморени от спорове.

" Градовете на Ислямската цивилизация се трансфораха в руини.

Вече никой не е в положение да заплаща за това. Нито една страна няма право да хвърля в огъня никоя от страните ", сподели Ердоган на тържественото разкриване на " Турски поток " в Истанбул, в което участваха дружно с съветския президент Владимир Путин, а техни посетители бяха българският министър председател Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич. " Уважаеми посетители, както и вие следите напоследък в района се развиват разнообразни събития, които ни напрягат. Нашият сътрудник Съединени американски щати, а също по този начин и нашият комшия Иран - можем да приказваме, че към този момент са в спор. ", съобщи Ердоган.

" Нашата прилежаща страна Ирак - те също имат проблеми с устойчивото развиване. Всички в Ирак са наши братя, сестри и другари.

Готови сме да създадем всичко допустимо, с цел да бъде обезпечена териториалната целокупност на Ирак и развиването им като съседи. ", добави още президентът на Турция. Затова, акцентира турският президент, са подготвени да създадат всичко допустимо да бъде обезпечена териториалната целокупност на Ирак и устойчивото развиване на страната. " Нито Ирак, нито Либия, нито останалите страни в залива не би трябвало да се трансформират в зона на спор ", безапелационен беше той.

Ердоган добави, че с съветския президент Владимир Путин към този момент организират телефонни диалози с ръководители на разнообразни страни и ще поддържат непрекъснат разговор в напъните им да понижат напрежението в Близкия изток.

" Нека да не трансформираме Средиземно море в море на спорове, съобщи турският президент.

Той предизвести, че крайбрежната траектория на Турция е най-голяма и не може да се подхваща нещо без нейно познание. " Ние имаме най-дългото крайбрежие в Средиземно море и Турция има право на мнение по всеки един план. Нито един план, който пренебрегва нашите ползи в Средиземно море, няма да успее ", предизвести Ердоган.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР