Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с руския
Коментари Харесай

Ердоган: Искам спешна среща с Путин

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин за възстановяване на двустранните връзки и повтори желанието на Анкара да извърши своята роля за спокойно разрешаване на войната в Украйна, оповестиха от офиса на Ердоган, представени от Ройтерс. По време на телефонния диалог са били разисквани последните събития в Украйна.

Турският президент е изразил в петък предпочитание да се срещне с Путин през идващите дни, с цел да обсъдят връзките сред Турция и Русия.

Турция, която е членка на НАТО, поддържа близки връзки както с Украйна, по този начин и с Русия и се стреми да балансира връзките по време на войната, отхвърляйки западните наказания против Москва, като в същото време подлага на критика съветската инвазия и доставя на Киев дронове и друго въоръжение.

Заедно с Организация на обединените нации, Турция посредничи за обновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища, което остава единственият забележителен дипломатически пробив в седеммесечния спор.

Припомняме, че двамата водачи се срещнаха за последно на 5 август в Сочи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР