Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова ООН, международните и регионални

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова ООН, международните и регионални
Коментари Харесай

Ердоган зове 15 март да бъде ден на солидарност срещу ислямофобията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани Организация на обединените нации, интернационалните и районни организации да дефинират 15 март за Международен ден на взаимност против ислямофобията, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган насочи този апел на откриването на министерска среща на непрекъснатата комисия за икономическо и комерсиално съдействие на Организацията за ислямско съдействие /ОИС/.

Тези, които настояват, че пазят демокрацията и човешките права, заемат щраусова позиция, когато стане дума за мюсюлмани, и мигранти са измъчвани в техните земи, сподели Ердоган.

На 15 март минимум 50 мюсюлмани бяха убити, а още толкоз бяха ранени, когато терорист откри огън против вярващи в две джамии в Нова Зеландия.

Ердоган съобщи също, че Израел не зачита правото на палестинците на живот, благосъстоятелност и работа и излага на заплаха бъдещето на районните страни и на целия свят.

Тези, които се пробват да трансфорат Ерусалим, който е заветен град за три религии, в център на личната си религия, като го ограбват, позволяват огромна неточност, сподели Ердоган.

Турция е решена да продължи да пази правата на нашите палестински братя и сестри на всички платформи, добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР