Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да поеме отговорност

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да поеме отговорност
Коментари Харесай

Ердоган призова Европа да поеме отговорност и да окаже подкрепа на бежанците от Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани Европа да поеме отговорност и да окаже поддръжка на бежанците от Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3205
Ние добре знаем от опит, че интернационалната общественост не съумява да отбрани бежанците. Европейските страни би трябвало да поемат отговорност и да поддържат бежанците, съобщи Ердоган пред публицисти в Брюксел, осведоми турското издание Хаберлер.

Ердоган взе участие в изключителната среща на върха на НАТО в Брюксел, отдадена на съветското навлизане в Украйна.

Турският водач даде конференция пред публицисти, в която подчертава на казуса с бежанците.

“Турция е страната,която приютява най-вече бежанци в света.Ние използвахме пълномощията, които ни дава договорът Монтрьо, с цел да понижим напрежението в Черно море. Изпратихме 56 тира с филантропична помощ в региона на военните дейности. Броят на украинските жители, пристигнали в Турция е близо 60 хиляди души. Ние добре разбираме компликациите, пред които са изправени нашите другари. Но европейските страни би трябвало да поемат отговорност и да не затварят вратите за бежанците, които идват на прага им ”, съобщи Ердоган.

„ Украйна и Русия са две наши прилежащи страни в района на Черно море. Като страна, която понесе тежестта на войната в Сирия през последните 11 години, ние работим за гарантиране на мира в района. Следим и поддържаме договарянията сред страните в спора. Предприехме доста стъпки за улеснение на преговорния развой. Отнасяме се с внимателен оптимизъм, че е реализиран прогрес по някои точки в договарянията ", посочи турският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР