Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова депутатите, политическите партии и

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова депутатите, политическите партии и
Коментари Харесай

Ердоган иска национално единство срещу заплахите към Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани депутатите, политическите партии и цялата нация да се обединят против всички закани, набези и клопки, целящи да унищожат националното единение на 82 милиона души. Това заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС.
В послание към депутатите на вечеря в Народното събрание Ердоган сподели: " Каним всеки един от нашите 82 милиона жители да отбрани " общия интерес на Турция ". Ердоган съобщи, че политическата конкуренция не би трябвало да пречи на обединяването в страната.
Припомняме, че на 6 май Върховният изборен съвет на Турция (YSK) разгласи предварителни избори в Истанбул, които ще се проведат на 23 юни.
Съветът одобри възражението на ръководещата партия против резултатите от локалните избори в Истанбул със седем гласа „ за “ и четири срещу.
YSK съобщи, че решението се основава на обстоятелството, че някои длъжностни лица, които са ръководели изборните урни в провинцията по време на изборите, не са държавни чиновници, както се изисква от закона.
Милиони турски гласоподаватели гласоподаваха на национално равнище на 31 март в локалните избори, с цел да изберат кметове, членове на общинските препоръки и други длъжностни лица за идващите пет години.
" Ако можем да преодолеем заканите за сигурността, пред които сме изправени през днешния ден, икономическите офанзиви и клопките, ориентирани към заличаване на националното ни единение, ние можем да се надяваме да живеем в напълно друга Турция през 2023 година ", сподели Ердоган.
Подчертавайки смисъла на депутатите и ролята на политическите партии, Ердоган сподели: " Нека развалим тази „ огромна игра ", която се цели в националното единение на Турция “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР