Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в източнотурския окръг

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в източнотурския окръг
Коментари Харесай

Ердоган пристигна в района, засегнат от силното земетресение в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде през днешния ден в източнотурския окръг Елязъг, който беше обиден от разрушително земетресение в петък вечер, заяви Анадолската организация.

Земетресението с магнитуд от 6,8 по Рихтер раздруса района в 20,55 часа локално време нощес и беше усетено и в прилежащите страни - Сирия и Грузия, предава Българска телеграфна агенция.

Засега доказаните жертви от земетресението са 22 - 18 в окръг Елязъг и 4 в окръг Малатия. 39 души бяха избавени от руините на срутени здания, заяви вътрешният министър Сюлейман Сойлу. Една жена е била извадена жива 17 часа след труса.

Над 1030 души са ранени вследствие на земетресението. Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че 128 ранени сега получават здравна помощ, а 34 от тях са на интензивно лекуване, само че не са в сериозно положение. Той сподели, че в случай че е належащо, ще бъдат разкрити нови медицински центрове.

Операциите по търсене на затрупани под отломките хора не престават. По-рано Ройтерс заяви, че още 22 души са в неопределеност.

Това не е първото мощно земетресение в Турция от началото на годината. В сряда земетресение с магнитуд от 5,4 беше записано в западния окръг Маниса, а в четвъртък столицата Анкара беше разтърсена от трус от 4,5. През 2010 година в засегнатия и през вчерашния ден окръг Елязъг при земетресение от 6-а степен починаха 51 души, напомня Анадолската организация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР