Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Белия дом,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Белия дом,
Коментари Харесай

Ердоган пристигна в Белия дом

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде през днешния ден в Белия дом, където бе посрещнат от американския държавен глава Доналд Тръмп, оповестиха международните организации и турските медии.
Двамата водачи направиха изказване преди началото на двустранната им среща.
 
Trump, with Erdogan next to him, on Syria: " We are keeping the oil. We have the oil. The oil is secure. We left troops behind only for the oil. "
— Aaron Rupar (@atrupar)

Доналд Тръмп съобщи, че за него е огромна чест да се срещне с Ердоган, осведоми турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
 
 Доланд Трънп Реджеп Ердоган БГНЕС

Тръмп уточни, че с турския му сътрудник ще обсъдят редица въпроси. Той посочи, че схваща проблемите на Турция, показва Ройтерс.

Американският президент съобщи, че с Ердоган ще обсъдят въпроса, обвързван с пазаруването от Анкара на съветските зенитно-ракетни системи С-400, както и въпроса, обвързван с програмата за изтребителите Ф-35. Президентът на Съединени американски щати сподели пред кореспонденти, че примирието в Сирия се съблюдава доста добре, оповестява Ройтерс. Тръмп уточни това преди началото на среща в Белия дом с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.-->
 
 Доланд Трънп Реджеп Ердоган БГНЕС

Тръмп уточни, че връзките на Съединени американски щати с Турция са положителни и че неговата администрация приказва с кюрдите, които наподобяват удовлетворени. Тръмп сподели, че той и Ердоган ще обсъдят на срещата и въпроса за съветските ракетни системи и комерсиално съглашение сред двете страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР