Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига утре на официално посещение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига утре на официално посещение
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган заминава на посещение в Германия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган идва на следващия ден на публично посещаване в Германия, целящо възстановяване на политическите и стопански връзки сред двете страни, оповестява Анадолската организация.

Това е първата публична аудиенция на Ердоган в Германия в качеството му на президент. По време на тридневното посещаване той ще се срещне с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер и ще има диалози с канцлера Ангела Меркел.

Планирано е Ердоган да се срещне с представители на турската общественост в Германия и с ръководители на огромни немски компании.

В Берлин Ердоган ще бъде посрещнат с гала с военни почести. След това немският президент Щайнмайер ще даде публична вечеря в негова чест в президентския замък Белвю.

Канцлерът Меркел ще се срещне с Ердоган на обяд в постройката на държавното управление в петък, а по-късно двамата ще имат работна закуска в събота сутринта, на която ще обсъдят двустранни и интернационалните въпроси.

Развитията в Сирия, съдействие по отношение на бежанската рецесия, икономическите и търговски връзки сред Турция и Германия ще бъдат измежду тематиките на диалозите на Ердоган с немските публични представители.

В събота Ердоган ще посети провинция Северен Рейн - Вестфалия, където живее огромна турска имигрантска общественост. В Кьолн Ердоган ще участва на гала по откриването на джамия, ръководена от турската мюсюлманска организация ДИТИБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР