Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, придружаван от голяма правителствена делегация,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, придружаван от голяма правителствена делегация,
Коментари Харесай

Ердоган е на посещение в Азербайджан

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, придружаван от огромна държавна делегация , дойде в понеделник в азербайджанския самостоятелен ексклав Нахичеван по покана на своя сътрудник Илхам Алиев, заяви Анадолската организация. Нахичеван се намира сред Армения, Турция и Иран , само че няма сухоземна връзка с останалата територия на Азербайджан.

Алиев приветства Ердоган с публична гала, преди да организира диалози на четири очи, с цел да разиска двустранните връзки, както и районни и световни въпроси, изключително последните събития в Карабах. По-късно те ще проведат взаимна конференция.

Лидерите ще участват и на церемонията по първата копка на газопровода Идгир-Нахичеван и ще открият осъвременения боен комплекс " Нахичеван "

Анкара и Баку се споразумяха през 2020 година, в меморандум за съгласие, да доставят природен газ от Турция до азербайджанската Нахичеванска самостоятелна република.

Новият 85-километров газопровод ще минава от източната провинция Игдир на Турция до Седерек в Западен Азербайджан, с годишен потенциал от 500 милиона кубични метра (mcm) и дневен потенциал от 1,5 mcm..

Проектът ще бъде осъществен посредством партньорство сред турската енергийна компания за търговия със недопечен нефт и природен газ " БОТАШ " и държавната петролна компания на Азербайджан " СОКАР ".
 Висши американски чиновници посещават Армения
Висши американски чиновници посещават Армения

Докато арменците от Карабах всеобщо напущат домовете си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР