Турският президент Реджеп Тайип Ердоган представи днес предизборната си програма

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган представи днес предизборната си програма
Коментари Харесай

Ердоган обеща решителност за ЕС, понижение на лихвите и нови военни операции след вота на 24 юни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган показа през днешния ден предизборната си стратегия пред хиляди свои последователи в Истанбул, съобщи организация Ройтерс.

Турция в никакъв случай не се е отказвала от своята цел за присъединение към Европейски Съюз, съобщи Ердоган и добави, че събеседниците на Анкара в Европа са тези, които не демонстрират същата увереност по въпроса.

Ердоган сподели също, че новата президентска система с изпълнителни пълномощия, към която ще премине Турция след изборите, ще даде нов подтик на стопанската система. Той даде обещание намаляване на лихвите и инфлацията след вота на 24 юни.

Ердоган разгласи, че Турция ще предприеме нови военни интервенции около границите си след двете предходни офанзиви в Сирия.

" Ние няма да се откажем от битката с терористичните организации. Ще прибавим нови военни интервенции към " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ". Нашите бойци са подготвени за нови задачи ", сподели Ердоган, визирайки предходните две интервенции на турската войска в прилежаща Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР