Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави в неделя кандидата на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави в неделя кандидата на
Коментари Харесай

Ердоган призна поражението си в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави в неделя претендента на главната опозиционна Републиканска национална партия (CHP) Екрем Имамоглу за успеха му при прегласуването на изборите за кмета на Истанбул.

" Надявам се, че резултатите от прегласуването на изборите за кмета на Истанбул ще са от изгода за града. Днес още веднъж се демонстрира волята на народа ", декларирал турският президент.
 Ердоган отново загуби изборите за Истанбул Обновена
Ердоган отново загуби изборите за Истанбул

Бинали Йълдъръм призна провалянето си

Ердоган също по този начин даде обещание да продължи тясното си съдействие в границите на " Народен алианс ", който включва ръководещата Партията на справедливостта и развиването (ПСР) и партията на националистическото придвижване (ПНД).

Според последните данни Имамоглу след обработката на 99,4% от гласовете, печели 54%, а претендентът на ПСР Бинали Йълдъръм - 45,1%. Ако след преброяването на всички гласове резултатите не се трансформират, тогава ПСР за първи път от 2002 година ще загуби на общинските избори в Истанбул, където Ердоган беше кмет от 1994 година до 1998 година
 Над 10 милиона избират за повторно кмет на Истанбул
Над 10 милиона избират за повторно кмет на Истанбул

Отново Екрем Имамоглу против Бинали Йълдъръм

Гласуването в Истанбул се организира в неделя, откакто турската Върховна изборна комисия реши да анулира резултатите от изборите на 31 март . Тогава Имамоглу преодоля Йълдъръм.

Партията на турския водач прикани Върховната изборна комисия да изиска да анулира резултатите от мартските избори за кмета на Истанбул и да ги повтори по отношение на нарушаванията, осъществени по време на гласуването . След това изборната комисия анулира резултатите от гласуването и отдръпна документа за признание на претендента от КХП от кмета на града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР