Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пожела изборите да бъдат благополучни

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пожела изборите да бъдат благополучни
Коментари Харесай

И Ердоган, и Калъчдароглу гласуваха за демокрацията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пожела изборите да бъдат благополучни за всички и за турската народна власт, откакто гласоподава в междинното учебно заведение " Саффет Чеби " в региона Юскюдар на азиатския бряг на Истанбул. Неговият главен противник във вота – Кемал Кълъчдароглу – упражни правото си на глас в квартал Чукурамбар в Анкара. Той си пожела скорошно завръщане на демокрацията. 

 
Следя нещата от сутринта. Според информацията от министъра на вътрешните работи процесът (на гласуване) протича без никакви проблеми или произшествия. Разбира се, най-важно беше гласуването в зоната на земетресението. Там нашите жители гласоподават с огромен възторг и обич. Надявам се, че откакто (гласовете) бъдат преброени, ние ще призовем Аллах за най-хубавото, за по-добро бъдеще за нашата страна, народ и народна власт.
Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция, претендент на Републикански алианс
Благодаря на всички мои съграждани. От цялото си сърце благодаря на всички, които излязоха и гласоподаваха през днешния ден. Демокрацията доста ни липсваше. На всички ни липсваше да бъдем дружно. Да се прегръщаме един различен. Отсега нататък ще видите, че пролетта се е върнала и ще продължи. Моята обич е към всички.
Кемал Кълъчдароглу – претендент на Национален алианс за президент

Първи данни за резултатите от вота се чакат към 21:00 часа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР