Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поиска от Саудитска Арабия да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поиска от Саудитска Арабия да
Коментари Харесай

Ердоган: Кой нареди убийството на Кашоги? Къде е трупът му?

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изиска от Саудитска Арабия да разкрие кой е наредил да бъде погубен саудитският публицист и отстъпник ДжамалКашоги, както и къде се намира неговият мъртвец, като добави, че Турция разполага с повече информация по случая от споделената до момента, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган уточни също, че Рияд би трябвало да разкрие самоличността на " локалния помощник ", за който саудитските управляващи по-рано споделиха, че е взел тялото от саудитските сътрудници, откакто журналистът е бил погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.

Рияд разгласи през вчерашния ден, че убийството наКашоги, критик на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, е било преднамерено, с което се отхвърли от предходните си изказвания, че то е било непреднамерено.

" Кой даде нареждането? ", попита Ердоган в тирада пред членове на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР). " Кой подреди 15 души да дойдат в Турция? ", добави той, визирайки екипа от 15 саудитци, дошъл в Турция няколко часа преди убийството.

Ердоган заяви също, че основният прокурор на Саудитска Арабия шейх Сауд ал Муаджиб ще дойде в Турция в неделя в границите на следствието по случая с убийството. Ал Муаджиб ще беседва със своите турски сътрудници.

Кралството задържа 18 души и уволни петима високопоставени държавни представители в границите на следствието. Принц Мохамед съобщи, че убийците ще бъдат изправени пред правораздаването. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР