Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа указ, с който значително

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа указ, с който значително
Коментари Харесай

Турция с по-леки условия за получаване на гражданство

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа декрет, с който доста се облекчават изискванията за приемане на турско поданство от чужденци, съобщи ТАСС.

В документа, оповестен в турския Държавен вестник, е посочено, че предходните условия за приемане на поданство са били изменени по самодейност на няколко турски министерства. Отсега нататък за чужденците ще е задоволително да имат вложения с главен капитал (в Турция) на стойност 500 хиляди $ вместо досегашните 2 милиона $.

Гражданство може да бъде предоставено и на чужденци, вложили 250 хиляди $ в неподвижен парцел, който не би трябвало да бъде продаван в продължение на три години.

Министерството на труда също промени изискванията за приемане на поданство, като към този момент турско поданство ще може да получи чужденец, в предприятието на който работят най-малко 50 турци, а не като преди - 100.

Облекчаването на изискванията за даване на турско поданство се прави в интервал, в който Турция пробва да възстановява икономическата обстановка в страната след мощното обезценяване на турската лира - с към 40 % от началото на годината, отбелязва ТАСС.

Турските управляващи оповестиха, че нямат желание да желаят заем от МВФ, а разчитат на директни задгранични вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР