Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че мирът, стабилността и

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че мирът, стабилността и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция не може да бъде наблюдател на Балканите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган акцентира, че мирът, стабилността и благоденствието на Балканите са от огромно значение за Турция.

„ Анкара не може да си разреши да бъде наблюдаващ на протичащото се в този район “, съобщи той на брифинг преди да замине за Сараево, където ще вземат участие в срещата на върха от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. По време на визитата си в Босна турският държавен глава ще се срещне с българския министър председател Бойко Борисов

Ердоган още един път акцентира, че Анкара е срещу напрежението в Егейско и Средиземно море.

„ В момента турските сондажни кораби не престават изследванията в източната част на Средиземно море в сходство с набелязания проект. Критиката и натискът няма да принудят Турция да се откаже от пътя, който е поела. Днес Турция се придържа към същата позиция, която заемаше и през вчерашния ден “, съобщи той, представен от Анадолската организация.

Зенитните ракетни комплекси С-400 ще бъдат доставени в Турция със самолети. Надявам се, че те ще допринесат за сигурността на страната, района и света като цяло, счита Ердоган.

„ Министерството на националната защита и Генералният щаб ще дефинират мястото, където ще бъдат разгърнати ЗРК С-400 “, сподели турският президент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР