Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да проведе телефонни разговори

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да проведе телефонни разговори
Коментари Харесай

Ердоган отново ще разговаря с Путин и Зеленски  

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски в сряда, заяви представителят на Ердоган Ибрахим Калън.

" Продължаваме да водим интензивна дипломация и с двете страни. Нашите отраслови министри, министърът на външните работи, министърът на защитата, началникът на разузнаването и други наши сътрудници не престават да се срещат с сътрудниците си от двете страни. В момента Турция е единствената страна, която може да направи това с такава успеваемост и в подобен мащаб ", сподели той по телевизия NTV.

Според Калън турската страна е загрижена за възможна ескалация на военните дейности в Украйна и Анкара продължава да поддържа диалозите сред Путин и Зеленски.

" Единствената маса за мир и договаряния, която в действителност сплоти страните през цялото време, беше основана в Турция. Първо в Анталия, след това в Истанбул. За страдание, не се стигна до продължение, само че както знаете, нашият президент неведнъж е призовавал за среща сред двамата водачи и ние продължаваме да повтаряме този апел ", добави Калън.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР