Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да посети Обединените арабски

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да посети Обединените арабски
Коментари Харесай

Ердоган ще пътува за ОАЕ в средата на юли

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да посети Обединените арабски емирства (ОАЕ) след срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Това заяви турският министър на финансите Мехмет Шимшек пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Постигнахме забележителен механически прогрес по отношение на подготовката на документите за съдействие и ще приключим работата през идващите две седмици. Вероятно по-късно нашият президент ще посети ОАЕ. Възможно е по време на това посещаване да бъде подписано рамково съглашение. Все още не желая да встъпвам в детайлности, само че това е много обстоен документ, уточни Шимшек нощес.

Министърът на финансите напомни, че през юни бе на посещаване в ОАЕ дружно с вицепрезидента Джевдет Йълмаз и добави, че визитата " е била доста продуктивна ". 

След това делегация от ОАЕ дойде в Турция, а идната седмица ще дойде още по-голяма делегация, сподели Шимшек.

По време на визитата в ОАЕ Шимшек и Йълмаз се срещнаха с президента Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и с вицепрезидента и с редица министри. Обсъдено бе най-много икономическото съдействие сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР