Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи предупреждение към Гърция да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи предупреждение към Гърция да
Коментари Харесай

Ердоган отправи предупреждение към Гърция: Не си играйте с нас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи предизвестие към Гърция да не подхваща провокации в Егейско море, като съобщи: " Не си играйте с нас. Ние нямаме спор с вас в Егейско море ", съобщи Анадолската организация.

" Те още веднъж направиха луди неща в Егейско море. Разбира се, ние също направихме каквото беше належащо ", заяви Ердоган по време на събитие в югоизточния окръг Мардин.

Турското министерство на защитата съобщи в събота, че гръцки самолети " са се пробвали да попречат " на подготвителна задача на НАТО в Егейско море и че турски самолети са дали " нужния отговор ", съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

" Бойни и спомагателни самолети на нашите военновъздушни сили и самолети AWACS на НАТО изпълняваха координирана от НАТО подготвителна задача NEXUS ACE в интернационалното въздушно пространство на Егейско море за взаимно образование ", се споделя в изказването.

``Гръцките самолети се пробваха да попречат на задачата на НАТО NEXUS ACE, само че учението беше сполучливо приключено, откакто турските самолети отговориха``, показват от министерството.

Ердоган разясни, че е споделил на формалните представители " да създадат каквото е належащо, в случай че Гърция продължи да се държи по този начин ". Той още веднъж повтори предизвестието си: " Ние може да дойдем ненадейно някоя нощ ".

Турция, която е член на НАТО повече от 70 години, се оплаква от " многократните провокативни дейности и изразителност " от страна на Гърция в района през последните месеци, в това число въоръжаване на острови наоколо до турските крайбрежия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР