Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови заплахи днес да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови заплахи днес да
Коментари Харесай

Ердоган с нова заплаха: На границата с Европа има 18 000 мигранти, днес може да станат 30 000

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи нови закани през днешния ден да залее Европа с мигранти като се закани публично да разреши на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може към този момент да се оправя с нови талази от хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, заяви Агенция Франс Прес

“Какво направихме през вчерашния ден (петък)? Отворихме портите ”, заяви Ердоган в Истанбул в първите си мнения, откакто в четвъртък в Северна Сирия бяха убити 33 турски войски. “Няма да затворим тези порти … Защо? Защото Европейският съюз би трябвало да съблюдава обещанията си. ”

" 18 000 мигранти има към този момент по границата с Европа, броят им може да доближи до 30 000 през днешния ден ", предизвести той. В същото време, през днешния ден по обед министър председателят Борисов разгласи от Пловдив, че миграцията по границите ни все още е нулева.

По думите му сирийският режим на президента Башар Асад ще „ заплати цената “ за убийството на 33 турски бойци в Идлиб. 

Турският водач също по този начин съобщи, че е изискал от Путин “ да му се махне от пътя “ в северозападната сирийска провинция. Според съветски медии двамата са провели телефонен диалог, в който Ердоган е помолил съветският президент да не се намесва в връзките с Дамаск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР