Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нова атака срещу френския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нова атака срещу френския
Коментари Харесай

Ердоган препоръча психотерапия за френския си колега Еманюел Макрон

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи нова офанзива против френския си сътрудник Еманюел Макрон поради отношението му към мюсюлманите и исляма, съобщи Ройтерс.

„ Макрон се нуждае от психотерапия ", съобщи Ердоган в тирада на конгрес на неговата Партия на справедливостта и развиването в град Кайсери.

Реакцията на Франция не закъсня  - Елисейският замък разкритикува остро изказванията на турския президент:

" Изявленията на президента Ердоган са неприемливи. Крайностите и грубостта не са способ. Настояваме Ердоган да промени курса на политиката си, тъй като тя е рискова от всяка позиция. Ние не влизаме в безполезна дискусия и не одобряваме обидите ", разяснява пред Агенция Франс Прес представител на френското президентство.

Той заяви, че френският дипломат в Анкара е извикан за съвещания.

Турция и Франция са съдружници в НАТО, само че имат различия по разнообразни въпроси, като политиката в Сирия и в Либия, морската пълномощия в източно Средиземно море и спора в Нагорни Карабах. Освен това Макрон възнамерява да вкара нов закон против сепаратизма, който ще бъде импортиран за разглеждане през декември тази година. Основната цел на закона е да ограничи външното  въздействие на ислямските организации вътре във Франция, изясни Макрон по време на дълга тирада по тематиката при започване на октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР