Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново заяви днес, че Швеция

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново заяви днес, че Швеция
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция не изпълнява обещанията си за борбата с тероризма, за да влезе в НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж съобщи през днешния ден, че Швеция не е изпълнила обещанията си към Турция във връзка с битката с тероризма, предават турската държавна телевизия ТРТ Хабер и Българска телеграфна агенция.

По думите на турския водач, който приказва пред публицисти, преди да отпътува на посещаване в Съединени американски щати, не е задоволително Швеция да изготви закон против тероризма, а би трябвало да го приложи на процедура. Това Ердоган сподели, разяснявайки позицията на своята страна във връзка с настояването на Стокхолм да се причисли към НАТО.

" На първо място, Швеция би трябвало да извърши своята задача. Изпълнява ли Швеция своята задача? Те ни споделят, че са подготвили закон. Не е задоволително да се приготви закон. Необходимо е законът да бъде прибавен. Независимо дали Швеция ще промени конституцията или закона, в случай че изпрати терористи на проява под отбраната на шведската полиция, какво значи това? Това значи, че те не извършват отговорностите си. Това значи, че терористичните актове не престават по улиците на Стокхолм ", сподели президентът на Турция.

Турция към момента не е одобрила кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Анкара настояваше Стокхолм да затегне антитерористичното си законодателство и да екстрадира лица, считани от турските управляващи за терористи.

През ноември Швеция одобри закон за битка с тероризма, влезнал в действие на 1 юни, който разрешава на управляващите да преследват лица, подкрепящи терористични групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР