Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди днес коментари на германския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди днес коментари на германския
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Правосъдната ни система е по-независима от германската

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди през днешния ден мнения на немския министър на стопанската система, който предизвести фирмите да не влагат в Турция, и в същото време акцентира, че турската правосъдна система е по-независима от немската, съобщи Ройтерс.

В тирада в Истанбул Ердоган сподели също, че предизвестието на немското външно министерство по отношение на пътуванията в Турция е „ безпочвено и зложелателно “.

Той акцентира, че немското държавно управление би трябвало да носи отговорност за терористите, които съгласно него Берлин укрива.

Вчера немският министър на стопанската система Бригите Циприс съобщи: „ Изключително мъчно е за немските компании да вършат вложения в Турция при настоящия политически климат в страната. Ако уважавани немски компании внезапно са сложени в „ черен лист “ и избрани като подкрепящи тероризма, то това значи климат, който прави новите действия и вложения в Турция извънредно сложни “.

По-рано през днешния ден турският министър председател Бинали Йълдъръм отхвърли рецензиите на немските управляващи, които съгласно него целят да провокират съмнения измежду вложителите, като добави, че Турция е толкоз сигурна, колкото и Германия.

Същевременно Ройтерс заяви, че Анкара е показала на немските управляващи лист с над 680 компании, обвинени, че поддържат тероризма. Бройката е близо 10 пъти по-голяма от в началото обявената от немски медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР