Турският президент Реджеп Тайип Ердоган окачестви големите увеличения на цените

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган окачестви големите увеличения на цените
Коментари Харесай

Ердоган обяви война на ценовия тероризъм

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган окачестви огромните нараствания на цените на зеленчуците и плодовете напоследък ”хранителен тероризъм” и даде обещание пазарен надзор, съобщи „ Хюриет дейли нюз”. Ердоган разгласи война на ценовия тероризъм, показва изданието.
„ В последните дни те започнаха да си играят с Турция. Цените на патладжаните, доматите, картофите и краставиците започнаха да порастват. Това беше терористична офанзива “, сподели Ердоган на гала по разкриване на разнообразни планове в столицата Анкара.
Държавният глава оприличи битката на своето държавно управление против нарастванията на цените на храните на битката против тероризма.
Ердоган дефинира нарастванията на цените на питателните артикули като „ игри, подхванати против Турция ". „ Ние няма да позволим на тези да подхващат този гнет ", добави Ердоган.
Той сподели, че държавното управление е почнало дейности против тези, които стоят зад хранителния гнет, по същия метод, както нанася удари по „ терористичните бърлоги " в планините Джуди, Габар и Тендюрек в Източна Турция против незаконната Кюрдска работническа партия ПКК.
Правителството е стартирало продажби на плодове и зеленчуци на по-ниски цени непосредствено от общините към потребителите. Цените ще се понижат съвсем на половина, добави той.
Ердоган съобщи още, че държавното управление ще предприеме същите ограничения и за продажбите на препарати за разчистване. Някои общини в Истанбул и Анкара започнаха да продават по-евтини плодове и зеленчуци непосредствено на потребителите в опит да обуздаят цените на тези артикули.
Големи опашки имаше пред сергиите през първия ден от стартирането на тези продажби. Подобни продажби на плодове и зеленчуци ще се правят на 50 места в Истанбул и на 15 в Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР