Турският президент Реджеп Тайип Ердоган очаква Турция значително да понижи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган очаква Турция значително да понижи
Коментари Харесай

Ердоган: Турция значително ще понижи зависимостта си от външни източници на газ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган чака Турция доста да намали зависимостта си от външни източници на газ, откакто в близко бъдеще вкара в приложимост газа, който извлича от Черно море. Той разгласи това през вчерашния ден на гала по запалването на първия газ, придобит от черноморското находище Сакария, съобщи Анадолската организация. 

" Кладенците, които сондирахме за природен газ в Черно море, не са първите и несъмнено, няма да бъдат последните. Преди извършвахме сондажи с интернационалните компании посредством лизинг. Сега, за разлика от преди, правим тази активност с наши лични кораби и с наши лични човешки запаси ", изтъкна Ердоган, съгласно който Турция е прекратила задграничната си взаимозависимост и с добитата техническа експертиза за сондажните действия. 

Миналата година Турция откри с кораба Фатих 405 милиарда куб.м газ в находището Сакария. Миналия месец тя разгласи и втора находка на газ от 135 милиарда куб.м в кладенеца Амасра-1 в северната част на находището Сакария. 

Потреблението на газ на Турция през 2020 година е възлизало на 48,2 милиарда куб.м, което е с 6,5 на 100 повече спрямо миналата година. 48 милиарда куб.м от потреблението си на газ Турция е задоволила с импорт. 

Очаква се първото произвеждане на газ от находището Сакария да стартира до 2023 година, отбелязва Анадолската организация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР