Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви новите инициативи, насочени към

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви новите инициативи, насочени към
Коментари Харесай

От 1 юни започва нормализация на живота в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи новите начинания, ориентирани към премахването на ограничаващите ограничения, подхванати през месец март поради епидемията на ковид, които се чакат с неспокойствие. Новината е, че от 1 юни се анулира възбраната за пътешестване сред градовете и се възобновяват междуградските автобусни транспорти, съобщи Българска телеграфна агенция от Истанбул.

Служителите в публичния бранш,които не работеха или работеха отдалечено от 1 юни се връщат на работа. Също от 1 юни възобновяват работата си заведенията за хранене, кафетериите, крайпътните уреди, басейните, минералните бани. Те ще бъдат отворени до 22 ч.

От 1 юни се отварят детските градини. Отварят се също и плажовете, парковете, градините, спортните площадки и заведенията в тях. Собствениците на частни компании, магазини, заведения за хранене и така нататък, които са над 65 година и заради това им беше неразрешено да излизат на открито, се завръщат на работа.

Продължава се възбраната за излизане на открито на възрастните над 65 години. Те ще имат право да излизат от къщи в неделя, от 14 до 20 ч. Подрастващите под 18 години ще имат право да бъдат на открито в сряда и петък от 14 до 20 ч.

Президентът предизвести,че според от обстановката ограниченията може да бъдат променяни. В същото време той акцентира, че носенето на защитни маски, спазването на обществена отдалеченост и хигиеничните ограничения остават като най-важните детайли в процеса на нормализация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР