Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви начало на благотворителна кампания

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви начало на благотворителна кампания
Коментари Харесай

Турският президент дарява 7 месечни заплати за борба с коронавируса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи начало на благотворителна акция за битка с корона-вируса, в която ще се включат министри, депутати, държавни чиновници.

Той прикани за поддръжка от бизнеса, до момента в който в това време общият брой на умрелите в Турция от корона-вируса доближи 168. Турският президент също по този начин прикани жителите да не чакат свещения месец Рамазан, през който се вършат дарения, а да подкрепят започнатата акция в този момент. Реджеп Тайип Ердоган направи послание към турския народ след края на държавното съвещание, което за пръв път беше ръководено от него по видеоконферентна връзка. Турският водач разгласи, че подарява 7 свои месечни заплати, а министри и депутати са дарили общо над 5,2 млн. турски лири (около 1,5 млн. лева.) за акцията за набиране на средства.

Реджеп Тайип Ердоган уточни, че за другите компании и занаятчии е била обезпечена опция за отсрочване на отговорностите им към страната без лихви. Учениците в междинните учебни заведения ще бъдат освободени от такси за общежития за април, май и юни, няма да бъдат прекъсвани и стипендиите и студентските заеми.

По-рано министърът на финансите Берат Албайрак прикани всички компании, които са прекъснали работа заради корона-вируса, и служащи, които са в неплатен отпуск, да аплайват, с цел да им бъдат изплатени 3 месечни заплати.

Общият брой на умрелите в Турция от новия вирус доближи 168 души, откакто 37 души изгубиха живота си през днешния ден. По публични данни инфектираните в югоизточната ни са съвсем 11 000 души. В последните 24 часа са били направени над 11 500 теста, от които 1610 са били позитивни. В момента в интензивни отделения се намират 725 пациенти, 523 от тях са интубирани, оздравелите са 162 души.

В някои градове специфични общински коли мият улиците с препарати и дезинфекцират. Съществуват терзания, че не е напълнен целият размер на язовирите поради сухата зима, а ограниченията за стерилизация в страната употребяват доста вода.

По данни на вътрешното министерство 39 дребни обитаеми места, измежду които множеството са махали, в общо 18 области на страната се намират под карантина. На входно-изходните артерии в Истанбул се натрупаха километрични колони от леки и тежкотоварни коли поради инспекциите за съществуване на позволения от регионалните управи за междуградски пътувания./ БНР

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР