Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция има споразумение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция има споразумение
Коментари Харесай

Турция има договорка с Русия за операцията в Африн, обяви Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че Турция има съглашение с Русия по отношение на военната си интервенция против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски милиции в региона на Африн в Сирия и че Анкара няма да се откаже от интервенцията, оповестява " Ройтерс ".

В тирада в столицата Анкара Ердоган акцентира, че Турция ще поеме контрола над Африн, както го е направила по-рано в сирийските градове Джараблус, Ал Раи и Ал Баб, както и че сирийците ще могат да се завърнат вкъщи.

Междувременно стана ясно, че ракета, изстреляна от Африн, е блъснала турски лагер, където бойци на Свободната сирийска войска са се намирали покрай границата със Сирия, убивайки двама души и ранявайки други 12 души, прецизира турската организация " Доган ".

Докато интервенцията на Турция против подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски " Отряди за национална отбрана " в Африн влезе в третия си ден, ракетата е блъснала в региона на Кирикан в турския вилает Хатай. Смята се, че починалите при офанзивата са бунтовници от Свободната сирийска войска, които вземат участие в интервенцията на страната на Турция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР