Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция има споразумение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция има споразумение
Коментари Харесай

Турция има договорка с Русия за операцията в Африн, обяви Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че Турция има съглашение с Русия по отношение на военната си интервенция против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски милиции в региона на Африн в Сирия и че Анкара няма да се откаже от интервенцията, оповестява " Ройтерс ".

В тирада в столицата Анкара Ердоган акцентира, че Турция ще поеме контрола над Африн, както го е направила по-рано в сирийските градове Джараблус, Ал Раи и Ал Баб, както и че сирийците ще могат да се завърнат вкъщи.

Междувременно стана ясно, че ракета, изстреляна от Африн, удари турски лагер, където бойци Свободната сирийска войска са се намирали покрай границата, убивайки двама души и ранявайки други 12 души, прецизира турската организация " Доган ".

След като интервенцията на Турция против подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски " Отряди за национална отбрана " в Африн влезе в третия си ден, ракетата е блъснала в региона на Кирикан в турския вилает Хатай. Смята се, че починалите при офанзивата са бунтовници от Свободната сирийска войска, които вземат участие в интервенцията на страната на Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР