Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че решението на Вашингтон

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че решението на Вашингтон
Коментари Харесай

Ердоган зове САЩ да спрат този театър с ДАЕШ в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че решението на Вашингтон да даде финансова помощ на сирийската кюрдска милиция " Отряди за отбрана на народа " ще засегне решенията на Анкара.

" Ние имаме 911 километра граница със Сирия. Каква е връзката на Съединени американски щати със сирийската граница? Те към този момент похарчиха 550 млн. $, с цел да оказват помощ на " Отрядите за национална отбрана ", само че в този момент желаят да усилят тази сума до 3 милиарда $. Вие твърдите, че се борите против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). И какъв брой членове на ДАЕШ ликвидирахте? Онези, които се биха против ДАЕШ, в този момент се борят против Турция. Никой няма правото да употребява ДАЕШ като опрощение. Време е да се завърши с този спектакъл с ДАЕШ, време е за рухване на маските ", разяснява Ердоган пред членове на своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

" На нас ни се споделя: " Ако бъдем ударени, ние ще отговорим. " Онези, които споделят това, в никакъв случай не са опитвали османския пестник в живота си ", предизвести многозначително турският държавен глава.

Ердоган разкритикува остро Вашингтон, акцентирайки, че като членове на НАТО Турция и Съединени американски щати са равни.

" Ако твърдите, че " Отрядите за отбрана на народа " не са терористична организация, по наше мнение, в случай че атакувате съдружник от НАТО, би трябвало да се противопоставяш против него като член на НАТО ", съобщи той, добавяйки, че Съединени американски щати " желаят да се предадем на терористи ".

По-рано този месец Ердоган съобщи, че наличието на Съединени американски щати в сирийския пограничен град Манбидж, който е следен от сирийските кюрди, е ориентирано против Турция, Иран и Русия.

Речта на турския президент идва на фона на продължаващата интервенция на турските въоръжени сили, наречена " Маслинова клонка " в сирийския кюрдски анклав Африн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР