Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните страни в подкрепа

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните страни в подкрепа
Коментари Харесай

Ердоган: Западът зае страната на терористите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна западните страни в " поддръжка на терористите " против Турция, която те подлагат на критика за военната интервенция на Анкара против сирийските кюрдски " Отряди за отбрана на народа " (ОЗН).
" Целият Запад застана до терористите и ни нападнаха всички дружно. Включително страни от НАТО и Европейски Съюз. Всички! ", акцентира Ердоган в обръщението си в Истанбул.
Турция стартира атака, наречена " Източник на мир ", против кюрдските милиции в Сирия на 9 октомври. Военната намеса получи необятно интернационално наказание, изключително по отношение на това, че кюрдските милиции бяха съдружници на Съединени американски щати в битката против терористите от " Ислямска страна ".
" Мислех, че сте срещу тероризма. Кога започнахте да работите с терористите. Да не би Отрядите за отбрана на народа да са станали член на НАТО, а аз да не съм предизвестен за това ", попита Еродоган иронично.
Анкара неведнъж изяснява, че офанзивата ѝ в Сирия е ориентирана към основаване на зона за сигурност, която да отдели границата на Турция от следените от кюрдите територии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР