Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада за случващото се

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада за случващото се
Коментари Харесай

Ердоган: Израел, ти си окупатор, ти си сам в света

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Запада за протичащото се в Газа и повтори позицията си, че " Хамас " не е терористична организация. Ердоган приказва на огромен протест, проведен в символ на взаимност с палестинския народ, който се организира на бившето летище " Ататюрк " в Истанбул.

" Израел, ти си окупатор, ти си формация. Какво беше Газа, Палестина през 1947 година, какво е през днешния ден? Израел, по какъв начин пристигна тук, по какъв начин влезе? Вие сте завоевател, формация. Турският народ знае това " , съобщи Ердоган пред множеството на митинга. 

По думите на президента на демонстрацията са участвали към милион и половина жители от мегаполиса и от разнообразни други окръзи на страната, както и от други страни.

Летище " Ататюрк " през днешния ден гъмжеше от хора, развяващи турски и палестински флагове. Разнасяха се викания " Израел, ти си окупатор ", " Уммата (общността) приканва света от Истанбул ", " Газа е нашата татковина ", " Израел, стой клането на нашите братя ", " Газа ще бъде гроб за Израел ".

В речта си пред натрупалото се голям брой турският държавен глава уточни, че Турция ще продължи по всевъзможен начин да пази палестинската идея, както и напъните да принуди Израел да спре колкото се може по-скоро ударите против Газа .

" Ще доживеем деня, когато потисниците ще се махнат от Палестина ", съобщи още Ердоган и продължи: " Израел, ти си самичък в света и ще продължиш да бъдеш самичък ".

В речта си турският президент упрекна Запада в лицемерие по палестинския въпрос.

" За Украйна давате всичко, само че когато стане дума за Палестина, си запушвате ушите. Не желаете да чуете даже Генералния секретар на Организация на обединените нации " , сподели той.

На митинга участваха политици, хора на изкуството, представители на неправителствени организации, медии, на спортните, културните и бизнес средите в страната. На събитието бе пристигнал и президентът на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република Ерсин Татар. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР