Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща Турция да продължи да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща Турция да продължи да
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да полага усилия за слагане на край на конфликта в Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание Турция да продължи да поставя старания за слагане на завършек на спора в Украйна, предадоха турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4373
Войната в Украйна още един път сподели какъв брой значим е стремежът ни за основаване на обективен международен ред. Вече се схваща и смисъла на напъните ни за промяна в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, по отношение на което постоянно споделяме, че " Светът е по-голям от петте ", сподели нощес Ердоган, който приказва на ифтар с посланиците в Анкара.

Осигуряването първо на преустановяване на огъня, а по-късно и на дълготраен мир сред Русия и Украйна ще бъде една от най-успешните действия, които ще бъдат осъществени за човечеството, сподели Ердоган. 

Вярвам, че спокойно решение може да бъде реализирано посредством разговор, въз основата на запазването на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, уточни той, като добави, че Турция ще продължи да поставя старания като медиатор в договарянията сред Москва и Киев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР