Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да се противопостави

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да се противопостави
Коментари Харесай

Ердоган обеща да се противопостави на опонентите в собствената си партия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание през днешния ден да се опълчи на съперниците в личната си партия седмици откакто претърпя шокираща изборна загуба в столицата Анкара и в комерсиалния център Истанбул, съобщи организация Ройтерс. Ердоган и последователите му упрекват за изборната загуба неназовани групи и започнаха редица опити да оспорят резултата.

" Докато се борим на открито, би трябвало да кажа, че има и хора, които работят в наша щета от вътрешната страна ", сподели Ердоган пред членове на своята Партия на справедливостта и развиването /ПСР/, без да спомене имена.
" Какво се случва, в кой окръг, в кой регион, ние получаваме цялата тази информация. Знаем всичко. Ще им желаяме сметка. Няма да ги носим на гърба си. "

Президентът не сподели какви дейности ще предприеме, показва Българска телеграфна агенция.

Управляващите уволниха или краткотрайно отстраниха от работа 150 000 чиновници и военни през последните години, обвинявайки доста от тях, че са забъркани в провалилия се опит за прелом през 2016 година
Първоначалните резултати от локалните избори на 31 март демонстрираха, че главната опозиционна Народнорепубликанска партия печели кметските места в Анкара и Истанбул, където ПСР и ислямистките й прародители преобладаваха през последните 25 години. Ердоган съобщи, че партията ще продължи юридическата си борба за оборване на резултатите.

" До последния миг ще продължим законната си битка ", сподели той и изрази убеденост, че резултатите са нагласени. " Трябва да решим този случай, с цел да намерим успокоение ", добави Ердоган.  " Въпреки че спечелихме региони, ние се питаме за какво загубихме огромните градове. Трябва да се фокусираме върху това какво да вършим и да оценим този развой, изключително в огромните градове. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР