Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че в скоро време

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че в скоро време
Коментари Харесай

Ердоган: Турция скоро ще изпълни оставащите критерии за безвизов режим с ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че в скоро време Турция ще извърши оставащите шест критерия за въвеждане на безвизов режим с Европейски Съюз, съобщи ТАСС, като се базира на Анадолската организация. Без пълноправното присъединяване на Турция, Европейски Съюз е жертван на неуспех в напъните за гарантиране на декларираните от него полезности.

Европейски Съюз се нуждае от Турция по-силно, в сравнение с тя от него. Турция е изпълнила 66 от 72 критерия, които бяха сложени от Европейски Съюз като условия за въвеждане на безвизов режим. В най-кратки периоди ще бъдат подхванати стъпки по осъществяване на останалите шест критерия. По подобен метод Анкара ще покаже значимостта на този въпрос за Турция, е декларирал Реджеп Ердоган.

Турският президент сподели, че неговата страна "решително " се стреми към участие в Европейски Съюз макар напъните в някои кръгове да оставят Турция вън от "европейското семейство ", оповестява Асошиейтед прес.

Ердоган участва през днешния ден на съвещание в Анкара за обзор на нужните стъпки за прогрес на Турция в процеса на евроинтеграция. Турският президент съобщи, че без Турция, Европейски Съюз няма да се бори дейно против "екзистенциалните закани " за неговите основополагащи правила като ислямофобия и враждебно отношение към мигрантите.

Европейски Съюз разчита на Турция да пресече потока от мигранти, търсещи леговище в Европа. В речта си Ердоган упрекна Европейски Съюз, че оставя Турция сама да поеме бремето на бежанците. В Турция живеят 3,6 милиона сирийски бежанци.Турция стартира договаряния за участие в Европейски Съюз през 2005 година, само че те са блокирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР